Gezond de zomer door

Gepubliceerd op 25 juli 2024 om 13:45

Voor veel mensen is de zomer periode een tijd waarin je meer rust hebt en staat het in het teken van genieten, minder verplichtingen, niet te veel nadenken, ontspanning en lekker eten en drinken. En dat moet ook vooral zo zijn, even tot rust komen is heel erg belangrijk.

 

Hoe kan je genieten en toch zorgen dat je niet aankomt op vakantie?

 

Tip 1:

Eet drie keer per dag. Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme: ontbijt, lunch en diner. Zo voorkom je dat je ongemerkt de hele dag eet, en misschien wel meer dan je wilt. Mediterraans eten is heel gezond: met verse salades, eitje, gegrilde vis, mager vlees en kip, olijven, avocado’s, gegrilde groenten, humus in combinatie met een flinke scheut olijfolie. En eet lekker veel verse vis, zoals een schaaltje verse garnalen.

Tip 2:

Gezonde(re) tussendoortjes. Bijvoorbeeld een waterijsje in plaats van schepijs van de Italiaan scheelt calorieën. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Eet overdag als je zin hebt in een tussendoortje vers fruit zoals een lekkere fruitsalade, avocado of een zakje noten. En natuurlijk ook hierbij geldt: kies je bewust voor iets lekkers, dan moet dat natuurlijk ook kunnen, als je het mooi in balans brengt met de rest gezondere keuzes.

Tip 3:

Caloriearm drinken. Niet alleen alcoholische dranken zoals wijn en bier bevatten veel calorieën. Ook in vruchtendranken en frisdranken zit veel suiker. Kies daarom het liefst voor water. Ook kun je bijvoorbeeld munt of komkommer in het water doen voor een smaakje.

Tip 4:

Blijf bewegen tijdens de vakantie. Ook tijdens de vakantie zijn er genoeg leuke activiteiten die hartstikke gezond zijn! Wandelen, fietsen, waterfietsen, kanoën, surfen, tafeltennissen, badmintonnen, frisbeeën. Of check je stappenteller en stel je zelf een doel hoeveel stappen je minimaal gelopen wilt hebben per dag.

Tip 5:

Betaalbare zomerse recepten?

In een handomdraai een lekker voedzame lunch of diner klaarmaken? Dat kan met deze recepten! Geen zin om uren in de keuken te staan? dan passen deze recepten goed bij jou!
Download gratis het receptenboek van Dokter Tamara. Ze is leefstijl huisarts:

betaalbare zomerse recepten TY (online-leefstijlprogramma.nl)

 

Ik wens je een hele fijne en vooral ontspannen zomer!

 

Bronnen: Voedingscentrum, Vivian Reijs, Dokter Tamara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.